Innovaties & technische toepassingen  
 

Onze produkten en technieken worden zeer breed toegepast. Van lagers in de algemene machinebouw en offshore technieken tot hoog temperatuur ovens voor het behandelen van biotechnologische produkten. Hieronder vind u uiteenlopende toepassingen van technische innovaties waarin onze produkten een rol spelen:

Over IB Kracht
In 1933 is I.B. Kracht opgericht, toen nog Ingenieursbureau Kracht

CAD@KRACHT
Met deze nieuwe online applicatie bieden we machinebouw constructeurs direct toegang tot meer dan 1000 verschillende glijlagerbussen.

Offshore techniek: Turret constructie FPSO
Langzaam bewegende constructies, onder hoge belastingen én bestand tegen zeewater zijn bij uitstek geschikt voor aluminiumbronzen glijlagers.

Glijlagers in offshore constructies
Lees ons whitepaper met praktische engineering tips voor glijlagers in offshore installaties

Catalogus Glijlagers & Sinterdelen
Compleet pdf document met technische informatie en beschikbare afmetingen van glijlagers in brons, composiet en kunststof Ontwerp specificaties

Mangaanbronzen glijlagers
Mangaanbrons voor hoogebelaste scharnierpunten in graafmachines en wielladers.

Magneetlagers
De ultieme vorm van mechatronica: de nieuwste generatie magneetlagers met geintegreerde besturingstechniek. Met state-of-the-art electronica zijn contactloze overbrengingen toepasbaar in de industrie.

Kracht lineair: ROLLEN wordt GLIJDEN
Introductie van geheel nieuwe range binnen het bestaande assortiment van Kracht glijlagers

Hoe werken glijlagers van sinterbrons?
Altijd al willen weten hoe sinterbronzen glijlagers werken? Graag lichten we de werking en het produktie proces toe.

Veelzijdig in LABovens
Op de vakbeurs voor laboratorium techniek HET Instrument 2012 ruim aandacht voor onze labovens, warmte techniek, CO2 incubators en overige laboratorium warmte techniek.

Mechatronica & Machinebouw
Voor mechatronica toepassingen leveren we magneetlagers (active magnet bearings) en luchtlagers (aerostatische lagers, air bearings). Voor algemene machinebouw toepassingen bieden we een groot assortiment glijlagerbussen.

Dental ovens voor zirconiumoxide
Met de nieuwste technieken en speciaal ontwikkelde warmte elementen heeft Nabertherm de snelste en meest flexibele methode voor het snel sinteren van translucent zirconiumoxide.

Electro Heat Testing
Met Elektro Heat Testing bieden we inzicht in het warmtebeeld van onze elektro heaters en uw machinebouw component.

Kanthal voor ovenbouw
Kanthal verwarmingselementen en verwarmingsmodules van Fibrothal voor de professionele ovenbouwer.

3D printer glijlagers en printkop verwarming
De XY positionering van 3D printers wordt vaak uitgevoerd met glijlagers van sinterbrons of lineaire glijbussen

Warmtekamers en warmteboxen
Wij leveren warmtekamers voor het op een effectieve en veilige manier verwarmen van viskeuze stoffen. Dit doen we door snelle luchtcirculatie. Viskeuze stoffen worden verwarmd en dunvloeibaar gemaakt waardoor verdere verwerking in een proces vereenvoudigd wordt. Deze stoffen worden eerst opgewarmd of gesmolten. Warmtekamers worden geleverd in tien verschillende standaardmodellen, die met diverse opties zijn uit te breiden. Ook is het mogelijk om een warmtekamer op maat te bestellen.

DU DX PAP en Glycodur glijlagerbussen
Onderhoudsvrije glijbussen met Teflon looplaag, type Glycodur, DU, PAP en Permaglide

Buisovens
Door de ronde en compacte vorm zijn buisovens zeer geschikt voor de behandeling van kleine samples die een hoge temperatuur uniformiteit vereisen.

Magneetroerders voor laboratorium
Magneetroerders worden in laboratoria toegepast voor langdurige roer processen. Vaak worden de vloeistoffen hierbij verwarmd. Onze magneetroerders zijn bij uitstek geschikt voor dit soort langdurige processen. Bovendien zijn bijna alle magneetroerders voorzien van verwarming. Zelfs tot een maximum van 550 graden.

Gateway to Dutch High Tech Systems
The Dutch High Tech Systems (HTS) industry is a major global contributor to the development in fields of technology such as mechatronics, precision engineering, embedded systems, microsystems and nanotechnology.

Fan van de Volvo Ocean Race
extreme zeilwedstrijd Volvo Ocean Race heeft een pitstop in Den Haag. IB Kracht heeft het jaarlijkse bedrijfsuitje in het teken van deze zeilwedstrijd. We zijn erbij in de Scheveningse haven op 19 juni 2015.

Sales Manager Lab Tech
Op zoek naar een nieuwe uitdaging in sales?

Kracht in YES!Delft Labs
Bezoek ons in YES!Delft Labs en maak kennis met onze engineers.

Student bij Kracht
Studeer jij aan de TU Delft of aan de Haagse Hogeschool? Ben je minimaal 1 dag per week beschikbaar en wil je je studie combineren met technische projecten en uitdagingen? Dan komen we graag met jou in contact.