HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact

Over ons

Onze activiteiten zijn in 2 hoofdgroepen samen te vatten: mechanische techniek en elektrowarmte techniek. Op de homepage hebben we de hoofdgroepen weergegeven. Bij alle producten en diensten die we al meer dan 85 jaar leveren loopt steeds onze kennis & kunde als een rode draad mee. 
 

Kennis & Kunde

Neem onze glijlager techniek. Hierin zijn we al jaren specialist en kennen we de toepassingen van onze klanten. Of het nu gaat om lagerbussen in verpakkingsmachines, graafmachines of baggerschepen. We hebben de kennis in huis. En daarnaast ook nog de grootste voorraad, waarmee we onze klanten direct van nieuwe glijlagers kunnen voorzien. Recent hebben we een nieuwe tool op onze website opgenomen. Deze noemen we cad@kracht. Hiermee helpen we engineers op een eenvoudige, snelle wijze een keuze te maken uit ons enorme assortiment. Bovendien genereert de app 3D CAD modellen van het gekozen model.
 
Ook onze elektrowarmte techniek biedt gespecialiseerde kennis van industriële ovens en elektrowarmte componenten. Deze kennis houden we up-to-date door regelmatige trainingen bij onze partners. Hierdoor kunnen we onze klanten snel en efficiënt begeleiden bij de keuze voor de meest effectieve warmtebehandeling. Van complexe systemen tot relatief eenvoudige plug-and-play oplossingen. Maar we laten ook graag zien wat we in huis hebben. Zo kunnen we voor onze klanten een compleet warmtebeeld genereren van onze componenten in klant specifieke delen: Electro Heat Testing.
 
Regelmatig zijn we te vinden op vakbeurzen, zoals HET Instrument, Aandrijftechniek, ESEF en Labtechnology. 
 

Visie & Missie

Visie: IB Kracht wil een toonaangevende leverancier zijn van unieke en innovatieve productcombinaties, die de klanten toepassen om technische vooruitgang en kostenreductie te behalen.
 
Missie: Onze klanten verdienen kennis, kunde en Kracht. 
 

Onze historie

Op 31 januari 1933 werd door de heer Ing. J.M. Hupkes in Den Haag N.V. Ingenieursbureau Kracht opgericht. Een jaar later trad zijn zoon Ir. J.H. Hupkes toe. Op het dieptepunt van de economische crisis was vooral kracht nodig om een bedrijf te starten. Vanaf het eerste begin werden buitenlandse producenten van machines en componenten op de Nederlandse zakelijke markt vertegenwoordigd. Het belangrijke uitgangspunt was dat er door een gedegen toepassingsgericht advies een onmisbare meerwaarde moest worden geboden. Vooral daardoor waren al snel belangrijke bedrijvenklant.
 
Enkele jaren later werden de eerste stappen gezet in de industriële elektrische verwarming gebaseerd op destijds nieuw ontwikkeld legering materiaal. Na de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog kwamen er nieuwe mogelijkheden. Onder meer werden onderdelen auto- en scheepsmotoren in grote hoeveelheden verkocht. Daaruit ontstond een joint-venture groothandel in glijlagers onder de naam Kracht Nederland B.V. en uiteindelijk de huidige Glijlager afdeling. Daarnaast werden activiteiten in de spoortechniek ontwikkeld vooral betreffende levering van apparatuur voor onderhoud van de spoorinfrastructuur. In 1987 verhuist Kracht van het Koningsplein in Den Haag naar de huidige locatie aan de Populierendreef in Voorburg.
 
In 2000 wordt de bedrijfsnaam ingekort tot I.B. Kracht b.v.
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten