PBC Lineair lagers

De produktgroep lineaire glijlagers omvat de gehele range van glijbus tot en met behuizing. De glijbus is er in een open en gesloten uitvoering. De aluminium behuizingen zijn voor beide uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast kan de klant nog kiezen uit verschillende opties zoals afdichtingen, smeervoorziening of zelfs een ruimer spelingsveld.
 
 De lineaire glijbus is zelfsmerend. De gepatenteerde Frelon glijlaag is voorzien PTFE en zorgt hiermee voor een lage wrijvingscoëfficiënt. Om de glijeigenschappen nog verder te verbeteren of om hogere glijsnelheden toe te staan is het mogelijk om additioneel smeerolie toe te voegen. Op deze manier zijn snelheden tot 4 m/s haalbaar. De Frelon looplaag is er in verschillende uitvoeringen. Zo is er ook een type speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelen industrie.

Behalve bovengenoemde lineaire glijlagers vindt u hier ook de geleidebussen voor de matrijzenbouw.

Lineair glijlager | gesloten uitvoering

Complete range lineaire glijbussen ter vervanging van kogelbussen bij hoge belastingen. Standaard uitgevoerd met Frelon Gold lagers.

Lees verder

Lineair glijlager | open uitvoering

Lineaire glijbussen ter vervanging van open kogelbussen en DryLin OJUM serie. Standaard uitgevoerd met Frelon Gold lager.

Lees verder

Lineair glijlager | gesloten uitvoering in behuizing

Zelfsmerend lineair glijlager in aluminium behuizing, geschikt voor hoge belastingen en nauwkeurige geleiding.

Lees verder
 

Lineair glijlager | Open uitvoering in behuizing

Zelfsmerend open lineair glijlager in aluminium behuizing, geschikt voor hoge vlaktedruk en nauwkeurige geleiding.

Lees verder
 

Lineair glijlagers | Compact serie

De afmetingen van de Compact serie komen overeen met de ISO-1 serie van kogelbussen

Lees verder
 

Geleidebussen

Zelfsmerende geleidebussen voor toepassing in matrijzen voor spuitgietmachines. De standaard uitvoeringen Z10W, Z11W en Z13W zijn leverbaar.

Lees verder

Catalogus lineaire glijlagers

Compleet overzicht met zelfsmerende lineaire glijlagers als alternatief voor hoogbelaste kogelbussen.

Lees verder

Kracht glijlager techniekSiliconen verwarmingsmattenVesconite Hilube kunststof glijlagersOvens voor de industriePBC Lineair lagersSinterfilters en geluidsdempersLaboratorium warmte techniekCAD@KRACHTElektrowarmte componenten en systemenOvenbouw materialenMagneetroerders | hotplatesWarmtekamers