HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact

Blue Ring Air Bearings


Luchtlagers

Kracht introduceert het meest bereikbare luchtlager voor de industrie.

De nieuwe industriële standaard in luchtlagers. In de jaren 70 van de vorige eeuw werden luchtlagers bijzonder populair. Toen vaak nog op basis van kleine, geboorde gaatjes in een metalen huls, de zogenoemde 'orifice techniek'. Belangrijk nadelen waren echter de relatief hoge kosten en de beperkte inzetbaarheid.

Onze Blue Ring ® Air Bearings zijn niet nieuw, maar op vele fronten verbetert en op basis van poreuze materialen waardoor een sterke luchtfilm ontstaat. Zo sterk dat je as er op gaat zweven. Misschien wel het belangrijkste is de aantrekkelijke prijs, waardoor luchtlagertechniek veel bereikbaarder is voor algemene machinebouw toepassingen en niet alleen is voorbehouden aan High Tech applicaties.

Betreffende de maatvoering komen de afmetingen van de luchtlagers overeen met die van kogelomloopbussen of kogelbussen en kun je kiezen uit 5 asmaten.

Je kunt Blue Ring ® Air Bearings toepassen op standaard in de industrie verkrijgbare lineaire assen. Gebruik hiervoor de geslepen kwaliteit met tolerantie h6 om de hoogste stijfheid te behalen.
In de categorie Luchtlagers op deze website vind je bovendien alle overige items om een compleet luchtlager systeem samen te stellen, zoals de assen, o-ringen, seegerringen, luchtkoppelingen, asblokken, lagerhuizen en epoxy materialen voor de montage.

Wil je technische informatie? Vraag deze gerust bij ons op via info@kracht.nl

Kijk ook eens op onze pagina FAQ met nog meer praktische tips over onze Blue Ring ® Air Bearings 

Datum: 13-02-'20

« Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten