HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact

YET en YAR zonder kogels

Voor sommige toepassingen zijn standaard kogellagers minder geschikt. In deze situaties bieden we een mooie oplossing van glijlagers voor bestaande Y lagerhuizen.

Vuil of warmte. De standaard Y lagers zoals YET of YAR, YEL of YAT, ze zijn niet altijd geschikt voor de moeilijke omstandigheden. Afdichtingen gaan stuk, vuil komt tussen de kogels. Slijtage, stilstand.

Soms werken glijlagers beter in specifieke toepassingen. Speciaal hiervoor hebben we een uitwisselbaar replacement lager beschikbaar.

Uitgangspunt is het bestaande huis. Dit kan een SKF huis zijn zoals een SY blok of een FYTB. Maar een INA-FAG-SCHAEFFLER blok kan ook.

Hierin kan een sferische bol gemonteerd worden. Standaard is de bol van aluminium, maar chroomstaal of roestvaststaal kan natuurlijk ook. De bol wordt geborgd met een stelschroef op de plek waar normaal de smeernippel zit. De smeernippel (en daarmee de vetsmering) komt dus te vervallen.

Vervolgens monteren we in de bol een zelfsmerend, cilindrisch lager. Heb je ook nog enige axiale belasting dan kunnen we een kraaglagerbus monteren.

Bij de lagers heb je keuze uit:

- zelfsmerend sinterbrons
- zelfsmerend mangaanbrons met grafietstiften (onze OILES lagers ofwel Noppenbrons)
- zelfsmerend kunststof Vesconite Hilube

Alle lagers zijn uitgelegd op een as met een tolerantie f7 of h7. Heb je een afwijkende asmaat, neem dan even contact op met onze technische specialisten. Vaak is een aanpassing wel mogelijk.Datum: 19-11-'20

« Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten