HomeProductenNieuwsOver onsSupportVacaturesContact
Producten » Vatverwarming » AMARC warmtekamers » Warmtekamer voor 8 vaten of 2 IBC containers

Warmtekamer voor 8 vaten of 2 IBC containers

Gewicht: 0gr
Deze Amarc warmtekamer biedt ruimte voor 2 palletplaatsen voor 8 vaten van 200 liter en/of 2 IBC tanks van 1000 liter. Leverbaar voor chemie pallets, maar ook voor Euro pallets.

De basis van de warmtekast is opgebouwd uit een zeer solide raamwerk, vervaardigd uit stalen profielen. Het frame is bekleed met verzinkt stalen panelen die zorgen voor een optimale stijfheid en een uitstekende warmte-isolatie. De interne panelen zijn van gegalvaniseerd staal, terwijl de buitenpanelen gelakt zijn. Warmte-isolatie wordt gerealiseerd met behulp van minerale wol met een dichtheid van 80 kg /m³. De pakkingen zijn van glasvezel.

De zwenkdeur heeft een automatische vrijgave, biedt een hoge hittebestendigheid en kan op elk gewenst moment van buitenaf én binnenuit worden geopend. De deur heeft een nabijheidsensor voor onmiddellijke uitschakeling van de verwarming in geval van het per ongeluk openen.

De warmtekamer biedt een gemakkelijke manoeuvrering tijdens het laden/lossen. De achterzijde van het compartiment is voorzien van een hoefijzervormige profiel. Dit ontwerp is om de wanden te beschermen tegen stoten van de vaten, tanks en pallets tijdens het laden/lossen. De vloer van het compartiment  is vervaardigd uit 3,0 mm. verzinkte staalplaat.
 
Verwarming vindt plaats door middel van een geforceerd en continue ventilatieproces dat d.m.v. indirecte warmtewisselaars op een hoog prestatieniveau blijft. Dit draagt zorg voor een zeer snelle opwarming en een hoge temperatuuruniformiteit en lage energiekosten.

 
Capaciteit
Amarc warmtekamers kunnen worden geleverd met een capacitiet van 4 tot 32 standaard-200 liter vaten. Op aanvraag zijn onze kasten uit te breiden tot een grotere capaciteit.

 
Uitvoering
Standaard worden de warmtekamers met een 2-laags epoxy coating afgewerkt. Standaard is dit in RAL 7035, maar dit kan op bestelling in een gewenste (bedrijfs) kleur. Een RVS afwerking behoort ook tot de mogelijkheden.


Plaatsing
Een warmtekast van Amarc kan binnen of –buitenhuis worden geplaatst. Buiten dient er een optioneel afdak geplaatst te worden. Plaatsing in een explosievrije ruimte (ATEX) behoort tot de opties.

 
Beladen

Als optie voor het gemakkelijker beladen/reinigen/onderhouden is het basisframe van de kamer uit te rusten met:
 •     Een vaste opvangtank
 •     Een verwijderbare opvangtank
 •     Verhogende voet

Veiligheid
Voor de veiligheid binnen uw organistaie zijn Amarc warmtekamers uit te breiden met:
 •     (Automatische) dampafvoer
 •     Gassendetectie
 •     Aanpassing voor ATEX (explosierisico)

Energiebron
U bepaalt welke energiebron voor u de meest gunstige is. Amarc warmtekamers kunnen worden aangesloten op:
 •     Electriciteit
 •     Stoom
 •     Gas
 •     Warm water
 •     Olie

Bediening
De standaard bediening is heel eenvoudig. Voor meer mogelijkheden is er optioneel een digitale touch-screen controller met o.a.de volgende mogelijkheden:
 •     Temperatuur/tijd instellingen
 •     Grafische weergave van warmte/tijd curves, trends etc.
 •     Data logging - vastleggen van relevante proces-informatie
 •     Netwerkvoorziening voor controle en bediening via uw netwerk (DCS)


AMARC warmtekamers
Warmtekamer voor 8 vaten of 2 IBC containers online bestellen:

Dit product heeft verschillende uitvoeringen en opties. Neem online contact op met één van onze ervaren medewerkers voor advies en een offerte.

klik hier voor een offerte


KRACHT, de sterkste schakel in uw supply chain


1936 Producten die gelijk online te bestellen zijn en snel geleverd worden!
Voor 17:00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
Gratis verzending vanaf €500,-. Betaal online of via factuur.
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten