HomeProductenNieuwsOver ons » Support VacaturesContact
Producten » Lagertechniek » Vesconite » Vesconite HiLube glijlager

Vesconite HiLube glijlager

Gewicht: 0gr
De ontwikkeling van Vesconite Hilube begon in 1968 in een poging geschikt lagermateriaal te vinden voor het gebruik in de mijnbouw. Vanwege de uitzonderlijk zware omstandigheden ruim 3,5 kilometer diep, ondervonden traditionele lagermaterialen allerlei problemen. Bronzen lagers faalde door slechte smering en extreme vervuiling. Nylon lagers zwollen op door de vochtige omstandigheden en verloren hierdoor de toleranties en maatvoering waardoor systemen vastliepen. Er was een zelfsmerend en slijtvast lagermateriaal nodig met een zeer laag wrijvingscoëfficiënt. Dit werd gevonden in Hilube. Inmiddels wordt dit kunststof lagermateriaal met veel succes gebruikt in vele uiteenlopende toepassingen in verschillende sectoren, zoals de mijnbouw, waterbouw, offshore, pompen, turbines en spoorwegen. 
 
Hilube lagers bestaan uit een zelfsmerend polymeer met een zeer lage wrijvingscoëfficiënt. Dit materiaal is homogeen waardoor er geen delaminatie plaats kan vinden. Daarnaast is het basismateriaal erg eenvoudig te bewerken.
 
  

Download specificatie en montage instructie (PDF)
Vesconite HiLube glijlager online bestellen:

Dit product heeft verschillende uitvoeringen en opties. Neem online contact op met één van onze ervaren medewerkers voor advies en een offerte.

klik hier voor een offerte


KRACHT, de sterkste schakel in uw supply chain


1959 Producten die online beschikbaar zijn en snel geleverd worden!
Voor 17:00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
Gratis verzending vanaf €500,-. Betaal online of vooruit middels factuur.
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten