HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact
Producten » Glijlagers » Sinterbrons » Sinterbrons holstaf en volstaf

Sinterbrons holstaf en volstaf

Zit het glijlager van jouw keuze niet bij de honderden afmetingen die we standaard beschikbaar hebben? Maar je hebt wel een draaibank en verstand van machinale bewerkingen? Dan bieden we je graag het sinterbrons in halffabrikaat. Op deze manier maak je de glijlagers gewoon zelf.

Net als de kant-en-klare glijlagers wordt ook het stafmateriaal gefabriceerd door een mengsel van tinbronspoeder samen te persen tot een vast deel. Vervolgens wordt het brons bij een specifieke temperatuur gesinterd en daarna gekalibreerd voor de gewenste afmeting en tolerantie. Door het samenpersen van het bronspoeder blijft er circa 25% tot 30% porositeit bestaan. Deze ruimte wordt vervolgens geïmpregneerd met olie. Door de rotatie van een as in het sinterbronzen glijlager wordt de olie naar het contactvlak gezogen. Warmteontwikkeling zorgt voor nog meer toevoer van olie. Op deze manier ontstaat er een hydrodynamische smering. Bedenk wel dat je tijdens de machinale bewerking de aanwezige olie (voor een deel) kunt verliezen. Het is dan belangrijk om je werkstuk opnieuw te impregneren met olie. Download hiervoor onderstaande specificatie en montage instructie.

Kracht heeft een ruime voorraad van circa 50 volstaf- en holstaf (buis) materiaal afmetingen. Een belangrijk deel kun je hieronder eenvoudig bestellen.

In het selectiemenu kies je eerst:
- HOLSTAF of VOLSTAF sinterbrons materiaal

Daarna kies je het gewenste smeermiddel. Meest toegepast is het oliehoudende materiaal. Daarnaast hebben we ook halffabrikaten die geimpregneerd zijn met een vast smeermiddel, zoals MoS2 of Grafiet. Voor de duidelijkheid, in het selectiemenu is de binnendiameter (d1) van volstaf 0 mm. Selecteer hier de gewenste buitendiameter (D2) met bijbehorende lengte (L).
De diameters en de lengtematen hebben een + tolerantie, waardoor de nominale maat altijd eruit bewerkt kan worden.

FAQ: Kan ik sinterbrons op lengtes krijgen van 1 mtr of meer?
Nee, sinterbrons wordt geperst uit poeder waardoor de porositeit ontstaat die we gebruiken voor het smeermiddel. De persen die we hiervoor gebruiken kunnen alleen compacte stukken persen. De grootste maat bijvoorbeeld heeft een buitendiameter van 123 mm en een lengte van 120 mm.
Kijk voor meer afmetingen in de tabel hieronder.

*) opmerking: Grafietgevulde materialen verdwijnen langzaam uit ons leveringsprogramma. Hiervoor geldt, zolang de voorraad strekt. Op termijn worden de grafietgevulde materialen vervangen door MoS2.

 

Download Specificatie en montage instructie (PDF)
Sinterbrons holstaf en volstaf online bestellen:

In onze webshop bestelt u dit product makkelijk en snel! Selecteer hieronder in het dropdown menu de gewenste specificaties voor het exacte product. Of klik op TABEL hieronder voor een compleet overzicht.
x

Klik op een rij om het product te bestellen:

TIP: Bekijk in overzichtelijke tabel met voorraad kolom


Dit product heeft staffelkorting:
Op voorraad

€ 1,95. Nu voor:
€ 0,95

Prijs is exclusief BTWKRACHT, de sterkste schakel in uw supply chain


2150 Producten die online beschikbaar zijn en snel geleverd worden!
Voor 15:00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
Gratis verzending vanaf € 500,-. Betaal online of vooruit middels factuur.
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten