HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact

Kracht en 015 Keramiek

Unieke jubileum schaal ontstaan uit samenwerking tussen Kracht en Delftse pottenbakker 015 Keramiek

Dit jaar is het precies 88 jaar geleden dat Kracht is opgericht.

In ons 'jubileumjaar' kwamen we in contact met 015 keramiek. Een startup bedrijf uit Delft dat zich helemaal heeft gespecialiseerd in steengoed. We maakten kennis met Anja en Fiorenzo, 2 zeer enthousiaste en inspirerende ondernemers. Bij onze eerste afspraak wisselden we direct veel kennis en ervaring uit. Anja en Fiorenzo lieten vol trots hun atelier in Delft zien.

Het idee om iets speciaals te maken voor ons 88-jarig bestaan was geboren.


Het werd een schaal. Deze is ontworpen met CAD software en vervolgens is de mal met een 3D printer geprint. De cijfers die 88 vormen zijn met de hand ingelegd. Het glazuur in de kleur Jeansblue is één van de unieke kenmerken van 015 keramiek en komt uitstekend tot zijn recht bij deze schaal. De vorm is de zogenoemde Geomotto stijl. Een geometrische 8-hoek die past bij deze tijd.

Anja en Fiorenzo staan met hun bedrijf 015 keramiek voor duurzaamheid. Hun filosofie en de inspirerende verhalen delen zij op hun website onder het kopje storytelling. Hier vind je niet alleen het verhaal achter het ontstaan van Geomotto, maar ook de achtergrond bij de typische Japanse theebekers Chawan en Yunomi en duurzaam keramiek onder de noemer “More clay, less plastic”. Neem daarna gerust een kijkje in de webshop van 015 keramiek. Datum: 03-12-'21

« Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten