HomeProductenNieuwsOver ons Support Vacatures Contact
Producten » Lagertechniek » Keramische lagers » Keramisch kogellager

Keramisch kogellager

Gewicht: 0gr
Op het moment dat standaard kogellagers niet meer volstaan vanwege bijvoorbeeld een hogere temperatuur in de toepassing of het gebruik van agressieve (vloei)stoffen in de directe omgeving bieden keramische materialen uitkomst. Deze materialen zijn in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw ontwikkeld voor de lucht- en ruimtevaart en worden inmiddels breed toegepast in de machinebouw, waaronder de halfgeleider industrie en vacuum toepassingen.

Een kogellager bestaat uit de volgende elementen:
- binnenring
- kogels
- (kooi constructie)
- buitenring

Bij keramische kogellagers is het mogelijk om de elementen uit verschillende materialen samen te stellen.

Bij onze standaard kogellagers passen we de volgende materialen toe:
- Zirconia (ZrO2) voor de binnenring, de buitenring en de kogels
- PTFE voor de kooi constructie

Zirconia
De uitzettingscoefficient en de dichtheid van zirconia komen dicht in de buurt van staal. Andere keramische materialen zijn vaak lichter en hebben een andere temperatuurs-schok bestendigheid. Het belangrijke voordeel van zirconia naast de hoge temperatuurbestendigheid is de chemische bestendigheid. Pas je liever Silicium Nitride (Si3N4) toe, neem dan even contact met ons op.

PTFE
Standaard zijn onze keramische kogellagers open (dus zonder afdichtingen) en voorzien van een kooi contructie die gemaakt is van PTFE. De kooi zorgt ervoor dat de rolelementen (kogels) op een vaste afstand van elkaar rollen. Belangrijk voordeel van het PTFE is de chemische bestendigheid. Onze standaard keramische kogellagers zijn toepasbaar tot een omgevingstemperatuur van maximaal 200 graden Celsius. Voor vacuum toepassingen adviseren we een kooi constructie van PEEK toe te passen. PEEK (Polyether Ketone) staat bekend om de lage deeltjes segregatie en gast nauwelijks uit in een vacuum omgeving. Wil je keramische kogellagers met een PEEK kooiconstructie, neem dan even contact met ons op. Er zijn zelfs toepassingen waarbij helemaal geen kooi wordt toegepast. Deze volrollige keramische kogellagers kunnen een extreem hoge temperatuur aan.

P6/ABEC3
Voor onze standaard keramische kogellagers hanteren we een loopnauwkeurigheid die overeenkomt met klasse P6 (volgens de ISO-492) ofwel ABEC3 (volgens de Annular Bearing Engineering Committee). Heb je een toepassing waarbij je een hogere loopnauwkeurigheid nodig hebt, bijvoorbeeld P5 of P4, neem dan even contact met ons op.

Interne speling
Voor de standaard keramische kogellagers passen we de 'normaal speling' toe, ofwel klasse C0. Zoals gebruikelijk bij conventionele, stalen kogellagers is het mogelijk om een vergrote interne speling toe te passen volgens klasse C3. de interne speling betreft de radiale speling bij kamertemperatuur tussen de rolelementen (kogels) en de binnen- en buitenring. Heb je een C3 speling nodig, neem dan even contact met ons op.

Keramisch kogellager online bestellen:

In onze webshop bestelt u dit product makkelijk en snel! Selecteer hieronder in het dropdown menu de gewenste specificaties voor het exacte product.
x

Klik op een rij om het product te bestellen:

Bekijk het in tabelvorm


Dit product heeft staffelkorting:
Op voorraad

€ 1,95. Nu voor:
€ 0,95

Prijs is exclusief BTWKRACHT, de sterkste schakel in uw supply chain


2114 Producten die online beschikbaar zijn en snel geleverd worden!
Voor 17:00 uur besteld? Dezelfde werkdag verzonden!
Gratis verzending vanaf €500,-. Betaal online of vooruit middels factuur.
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten