Vanaf december 2013 is KRACHT de officiële sales- en distributie partner voor luchtlagers en luchtlager systemen van het Amerikaanse OAV Air Bearing.

Met de luchtlagers van OAV Air Bearings zet KRACHT weer een stap verder in de techniek van nauwkeurige wrijvingsloze lagersystemen voor industriële toepassingen. De luchtlagers van OAV Air Bearings werken met lucht, onder hoge druk wordt er tussen de oppervlakten een luchtfilm gevormd. Door het ontbreken van mechanisch contact is er geen wrijving waardoor hoge snelheden gehaald kunnen worden (geen wrijving dus ook geen warmteontwikkeling). Dat maakt de lagers bijzonder geschikt voor precisie toepassingen.

OAV Air Bearings werd opgericht als een divisie van Aviation Company. De luchtlagers zijn dan ook ontwikkeld vanuit de Amerikaanse vliegtuigindustrie. Hoogwaardige en lichte materialen zoals titanium en 7075-aluminium vormen de basis van deze kwaliteits- producten.

Uniek is het uitgebreide portfolio met een ruime verscheidenheid aan vormen en modellen. Van dunwandige luchtlager bussen, axiaal schijven tot complete geleidetafels en lineaire geleidingsprofielen.

Zo heeft OAV Air Bearings 3-weg luchtlagers die zowel een luchtfilm op het radiale vlak brengt én op beide axiale vlakken. Op deze manier draait het luchtlager dus écht wrijvingsloos. Daarnaast heeft OAV een zogenoemd ‘lucht-rollager’ ontwikkeld. Een luchtlager met de afmeting van veel gangbare rollagers. Het klassieke wentellager kan dan eenvoudig worden vervangen door een luchtlager. Vaak zelfs in de bestaande behuizing.

Samen met de magneetlagers van Synchrony, die sinds 2011 onderdeel zijn van het leveringsprogramma, bieden wij een volledige range in High Tech lagersystemen.

20mm ID x 60mm OD Wrijvingsloze 3-weg luchtlager bussen
Wrijvingsloos op 3 vlakken, zowel radiaal als axiaal
25 mm luchtlager OAV Roller Air Bearing
Onderhoudsvrij en wrijvingsloos met ultra hoge precisie
50mm rond wrijvingsloos vlak luchtlager
Wrijvingsloze luchtlager schijf, toepasbaar bij zeer hoge pr...
Lineair luchtlager geleidingsrail U-serie
Ultra precisie, wrijvingsloze en onderhoudsarme lineaire gel...
Luchtlager geleide tafel 4" slaglengte
Inclusief 0.500" luchtlagers