Al jaren hebben we verschillende technieken in huis om vaten of drums te verwarmen. Van siliconen verwarmingsbanden met regelbare thermostaat tot geïsoleerde dekens voorzien van weerstandsdraad voor toepassingen tot 200 graden Celsius.

Sinds kort hebben we aan ons leveringsprogramma complete warmtekamers toegevoegd. In een dergelijke warmtekamer of warmtebox kunnen 4 vaten tegelijk worden verwarmd. Of 8 vaten, of 16 vaten. Dit zelfde geldt voor IBC containers. We leveren warmtekamers voor 1 IBC container, of 2, of 4 opstelplaatsen.

De warmtekasten zijn ontwikkeld voor de behandeling en bewaring van chemische producten in vaten of containers. Op deze manier worden de viskeuze vloeistoffen dun vloeibaar gemaakt en gehouden. Dan kan bij temperaturen tot 100 graden Celsius, maar in aangepaste vorm ook tot 150 graden Celsius.

Vanaf de buitenzijde lijkt zo’n warmtekast eenvoudige techniek. En in zekere zin is het dat ook. Maar slim en doordacht is het ontwerp zeker. Zo zijn niet alleen de wanden compleet geïsoleerd, maar ook de draagbalken van het frame. De opstelplaatsen, waarin je complete pallets inclusief de vaten zo inrijd, zijn heel slim voorzien van een extra steunbalk tegen de achterwand. Al is het alleen maar om te voorkomen dat de lepels van de heftruck door de achterwand heen gedrukt worden, wanneer een enthousiaste heftruck chauffeur per abuis iets te ver doorschiet. Onder de opstelplaatsen is een opvangbak van 500 liter beschikbaar, genoeg om een beetje morsen van vloeistoffen niet direct tot natte voeten te leiden.

Daarmee worden gevaarlijke situaties en milieuverontreinigingen voorkomen. De warmtekasten kunnen overigens van nog meer veiligheden worden voorzien, zoals een automatische deurvergrendeling. De deur blijft hermetisch gesloten zolang de temperatuur te hoog is, of indien ontstane gassen en dampen door het verwarmen nog niet voldoende zijn geventileerd.

Nog meer opties: een warmtekast kan eenvoudig met een verhoogd onderstel worden geleverd. Hierdoor is het eenvoudig om de pallets en IBC containers met een stapelaar uit te nemen.  (Een stapelaar heeft behalve de liftlepels een doorstekend frame waarin de palletwielen zijn gemonteerd. Hiermee rijd je eenvoudig onder de warmtekast en pak je de pallet met drums in een eenvoudige beweging uit de kast).

Afwerking: alle kasten worden bij fabricage voorzien van een weerbestendige 2-componenten lak. Wil je de warmtekast buiten opstellen? Dat kan ook. Dan leveren we er een dakframe bij. Liever het geheel in rvs. Het kost wat meer, maar het kan allemaal. Kortom, de warmteboxen zijn zeer robuust en kunnen tegen een stootje.

Lees meer over onze warmtekasten en warmtekamers
   Vatverwarming
Voor het efficiënt verwarmen, op temperatuur of vorstvrij ho...
Electro Heat Testing
Onze machine-bouwende klanten bieden we de mogelijkheid om h...