HomeProductenNieuwsOver ons Support Vacatures Contact

Het deelbare rollager opnieuw uitgevonden

Het oorspronkelijke ontwerp bestaat al sinds 1907. Nu, meer dan 100 jaar later is het tijd voor een revolutionair ontwerp. Mogelijk door de nieuwste 3D print technieken.

We begonnen de maand februari met de Engelse Week. De maand sluiten we af met een nieuw product uit Engeland: de compleet vernieuwde Split Roller Bearing. In het Nederlands: het deelbare rollager.

Dit type lager bestaat al meer dan 100 jaar, maar was nodig aan verbetering toe. De engineers van JHB in Engeland hebben deze taak uitstekend volbracht. Maar liefst 13 patenten zijn doorgevoerd aan het nieuwe ontwerp waarbij de cruciale wijzigen alleen maar mogelijk waren door de toepassing van 3D printtechnieken van engineering plastics.

Zo is de lagerkooi volledig geprint uit kunststof en voorzien van een uniek sluitsysteem waardoor de bedrijfszekerheid van het gehele lager toeneemt. Bovendien is de radiale belastbaarheid van het lager met 70% toegenomen. Echt uniek wordt het door de mogelijkheid om nu ook axiale belasting op te kunnen nemen in de lagerconstructie. Juist dat was één van de weakpoints van een Cooper of SRB lager.

Kortom, de Engelsen zijn wederom succesvol in het verbeteren van een authentiek concept met alle voordelen voor de gebruiker:
- eenvoudige montage
- hoger belastbaar
- nu ook axiaal belastbaar
- lagere kosten door unieke samenstel mogelijkheden
- lagere onderhoudskosten

Meer weten, bekijk de productpagina van de deelbare rollagers


Datum: 27-02-'19

« Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten