HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact

Forget Rocket Science, deel 1

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om technische producten toe te passen. Het is wel handig om een paar basis beginselen te weten. Neem nu onze silicone heaters...

Al jaren hebben we silicone verwarmingselementen, ook wel folie elementen, in ons leveringsprogramma. De meeste worden specifiek voor een toepassing gemaakt of op klantspecificatie.

Vorig jaar hadden we bedacht om ook maar eens een paar 'standaard' silicone matjes in de webshop op te nemen en op voorraad te leggen. Uitgangspunt wilden we zo simpel mogelijk houden. Keuze uit 12V of 230V en keuze uit hoge temperatuur en lage temperatuur.

Leuk dat het bestaat, maar wat moet je ermee?

Inmiddels hebben onze klanten (lees: machinebouwers) deze heaters ontdekt. Deze standaard heaters zijn namelijk een mooie opstap om kennis te maken met een dergelijke techniek. Heel eenvoudig, breed inzetbaar en zeer doeltreffend.
De heater is eenvoudig te plakken om een metalen vlak dat als warmtegeleider dient. Dit noemen we ook wel heatsink. Het werkt fantastisch op aluminium platen, maar ook rvs of titanium werkt uitstekend. Zolang je de warmte maar goed verdeeld.

Silicone heaters worden bijvoorbeeld gebruikt om een hotplate te creeeren. Of om materialen tegen vorst te beschermen. Een accupakket in een voertuig dat in de winter vorstvrij moet blijven.

Wil je weten of siliconen heaters geschikt zijn voor jou toepassing? Kijk dan eens op één van onze productpagina's. Of leg je vraag neer bij onze engineering. Graag adviseren we je over de mogelijkheden.
 

Datum: 16-07-'20

« Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten