HomeProductenNieuws Vacatures Over ons Support Contact

90 jaar KRACHT

Op 31 januari 1933 is Ingenieursbureau Kracht opgericht.

De naam Kracht voor een ingenieursbureau uit Den Haag. Zo hadden de oprichters van ons bedrijf het 90 jaar geleden bedacht.

In de crisisjaren 30 was Kracht namelijk noodzakelijk om vooruit te komen. Bijna 20% van de beroepsbevolking was werkeloos in 1933.

In de beginjaren werd contact gelegd met de oprichter van Kanthal uit Zweden. Kanthal ontwikkelde destijds een specifieke legering waarmee weerstandsdraad (gloeidraad) nog effectiever toe te passen was als elektrisch verwarmingselement. Ingenieursbureau Kracht werd de handelspartner voor Kanthal in Nederland.

Elektrische verwarming werd meer en meer toegepast, met name in industriele ovens.

Inmiddels is onze scope breder dan alleen weerstandsdraad. Verwarmingselementen voor de machinebouw, maar ook complete ovens voor lab en industrie vormen al jaren belangrijke onderdelen van ons leveringsprogramma.

Elektrische verwarming is actueler dan ooit, zo lijkt het. Met de huidige gasprijzen zien we steeds meer interesse in onze oplossingen. Behalve 90 jaren terugkijken, kijken we ook graag vooruit. We zien de nabije toekomst kansrijk tegemoet. Kunnen we u ook helpen aan elektrische verwarming in uw machine?
Datum: 31-01-'23

« Terug naar overzicht

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten